vrijdag 13 januari 2012

goede voornemens ?????

Nee, goede voornemens heb ik niet gemaakt, alleen om wat vaker een blog te schrijven. En dat voornemen is inmiddels gesneuveld, aangezien het alweer meer dan twee weken geleden is dat ik iets geschreven heb, hihi.

Maar er is op quiltgebied weinig gebeurd. Nadat de Farmer's Wife af was ben ik een beetje in een patchworkdip geraakt. Of misschien meer een patchworkhype, want ik wil zoveel en weet niet waarmee ik zal beginnen. Een hele nieuwe quilt? Ja leuk! Maar met welke stoffen en welk patroon? Er liggen een paar leuke pakketjes te wachten. Een UFO uit een van de dozen halen? Ook leuk, en dat geeft zo'n heerlijk voldaan gevoel! Misschien wel van elk wat, ik blijf nog maar even broeden......

Natuurlijk hebben de handjes geen rust gekregen! Voor de verjaardag van een koffieliefhebbende vriendin heb ik een stitchery gemaakt op deze theedoek van Appie. Het patroontje heb ik ooit eens van internet geplukt en een beetje aangepast. Het woord coffee heb ik veranderd in decaf, want ze vindt dat ze van "echte" koffie helemaal hyper wordt (wat niet zo is hoor).


Verder heb ik nog een klein (sier)speldenkussentje geborduurd. Een heerlijk werkje voor tussendoor. Het patroontje is een freebee uit de nieuwsbrief van De Handwerkboetiek uit Roden. Ik ken de winkel alleen van de handwerkbeurs in Zwolle, maar kijk dan mijn ogen uit. Misschien dat dit jaar wel een bezoekje gebracht wordt aan de winkel. Het is wel een hele rit vanuit het zuiden naar het hoge noorden., maar gelukkig vind ik het heerlijk om met de trein te reizen.
Vorige week was er weer de supergezellige nieuwjaarsborrel/koffie bij Quiltwinkel Marij. Het is altijd leuk om weer mensen tegen te komen die je maar een paar keer per jaar ziet, maar als je dezelfde passie hebt, heb je altijd een gespreksonderwerp.
Die middag liet Alda, een van onze Belgische bee-leden, haar One block wonder-quilt zien die Marie-Louise voor haar machinaal had doorgequilt. Wat is hij mooi geworden, he? Marion geeft hier een cursus in.En dan wil ik jullie toch ook een blik gunnen in mijn eigen "voedselbank", hihi. Zelf vind ik het altijd zo'n grappig gezicht. Zo eens per week kook ik een pak rijst en verdeel het over de (ijs)bakjes. Die gaan dan de diepvries in voor de honden, die dagelijks 1 bakje delen. Ik dacht net dat ik maar eens flink door moet eten aan dat (heerlijke) ijs, dan kan ik zelfs twee pakken rijst tegelijk koken! (Och, je hoeft maar goeie reden hebben om ijs te eten, niet?). Want als het misschien (ooit?) nog eens gaat sneeuwen en vriezen krijgen de vogels ook rijst bij het overige voer.


Ik wens jullie verder een fijne dag,

Pauline

6 opmerkingen:

 1. rijst geven aan de honden , nooit van gehoord. Mag ik vragen waarom je het doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de one block wonder van Alda nog niet in het echt gezien, maar hij ziet er zo ook al erg mooi uit! En de droogdoek voor een zeker iemand, beginnend met een J, vind ik ook erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou ja, je voornemens zouden dan nu al gesneuveld zijn, je hebt toch leuke dingen gedaan?? En het is pas de 13de,het komt nog wel goed met jou hoor, dit jaar......;)
  begin maar met een fijn weekend, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat en leuke theedoek, nu daar zal ze zeker blij mee zijn geweest
  wat een leuk spelden kussen
  waarom moet je een reden hebben!!!!
  Wat een schitterend quilt
  fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke cadeau-borduurtjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pauline, ben je ziek??? Ik mis je al een tijdje.......
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen