donderdag 24 november 2011

aankopen en cadeautjes

Na een paar drukke weken komt er weer rust in de tent en dus ook weer tijd om te handwerken. Maar dan komt het probleem van...wat neem ik het eerste op? De FWQ verder doorquilten (die is al ver klaar), poppenwieg- of kerstquiltje doorquilten (snel klaar). Of aan wat nieuws beginnen (mijn vingers jeuken). Maar ik heb ook weer zin om weer eens wat te borduren of de sokken afbreien en nieuwe opzetten. Moeilijk, moeilijk, maar wat een heerlijk luxe-probleem. Wat kunnen we gelukkig zijn dat we handwerken en ons dus nooit hoeven te vervelen.

Het enige wat deze week genaaid is, is deze blok voor de Roots of the Matter (foto rechts). Ik ben weer eens van aantal veranderd. In eerste instantie wilde ik een eenpersoonsquilt maken (stof zat), toen iets voor aan de muur van 3x3 blokken. Dat vond ik toch wat te iel, dus nu ga ik voor 16 blokken. Maar het kan altijd nog veranderen, haha.


Deze blokken ga ik alleen naaien op de quiltingbee's, dan komt er elke veertien dagen een blok af.

Dit boek heb ik op de regiodag gekocht, ik had er al langer een oogje op. Want er staan leuke poppenwiegquiltjes in. Er naast zien jullie nog een ander pakketje stof wat uitgedeeld werd voor het werkje op de regiodag. Hele lieve kleurtjes van Lecien.












Hoewel ik niet jarig ben geweest en het nog geen Sinterklaas is, heb ik toch een paar mooie cadeautjes gekregen.



Links een pakketje reproductiestoffen van Quiltwinkel Marij(mijn hoofd maakt overuren met plannen voor deze stofjes) en rechts een doosje candy bars van Moda. De kleurtjes daarvan zijn niet mijn kleuren, daarom wel een uitdaging. Af en toe moet je eens iets "out of the box" denken.

Gonny, Marion en ik hebben al foto's laten zien van onze groepsquilt. Omdat Mariet geen blog heeft, laat ik de foto van haar blokken hier zien. Het schiet ook al op.



En als klap op de vuurpijl gaf mijn neef zijn tantes alledrie een Ipod Touch cadeau, iets waar we heel blij mee zijn. Wat een supercadeau! En na een week zijn we verslaafd aan Wordfeud, hoewel wij het gewoon scrabbelen noemen. We spelen alleen binnen de familie (en Marion) en hebben veel contact met elkaar door berichtjes te sturen. Dus de sociale media is zo slecht nog niet, want ik ben nu meer op de hoogte van het doen en laten van mijn neefjes en nichtjes.

Tja, dan moet ik nu maar snel gaan kijken of iemand een nieuw woord gelegd heeft, haha.

Fijne dag verder,
Pauline

dinsdag 15 november 2011

weinig quilterigs...

Het wordt hoog tijd dat ik nog eens iets van me laat horen. Maar zoals de titel al aangeeft is er de laatste tijd weinig gequilt.
Het waren drukke maar gezellige weken. Met veel bezoek afleggen en ontvangen, zus te logeren gehad en de verjaardag andere zus gevierd met een etentje met de voltallige familie. Het was lang geleden dat we met z'n allen bij elkaar waren en er moest veel bijgekletst worden. We waren zo druk dat we helemaal vergeten zijn om een "familiefoto" te maken, haha. Maar ook wel weer typisch onze familie, grinnik.

Natuurlijk is er toch wel iets op handwerkgebied gebeurd. Ik heb een sjaaltje gebreid van het bolletjesgaren van de Action, fluitje van 'n cent. Een poging gedaan om de baret van Riet te haken, maar dat is mislukt. Deze week krijg ik bijles van haar. Zij kan alles breien en haken wat ze ziet, behalve sokken breien en laat dat nou het enige zijn dat ik wel kan. Eerlijk verdeeld dus.

En de 4 kleine kerststitcheries zijn ook klaar, nu alleen nog de afwerking. Ik heb ze zolang op het lapje gelegd waar ik de sashings van wil maken. Dan komt er in het midden een rood vierkantje met een charm van een kerstboompje dat ik tegenkwam bij het opruimen.(De kleuren zijn tamelijk donker op de foto)


Verder heb ik nog een poppendekentje gemaakt. Ik heb geprobeerd om het een beetje een antieke uitstraling te geven en de kleuren een beetje "rommelig" gehouden. Da's best moeilijk voor zo'n Pietje Precies als ik ben LOL. Het moet wel nog gequilt worden.


Ondertussen heb ik wel een lekker dik boek uitgelezen. Het was weer eens een boek dat ik niet weg kon leggen, zo aangrijpend. Het is een dikke pil met een harde kaft (bieb), dus kon ik het alleen maar lezen als het voor me op de tafel lag en dus niet op de bank of in bed. Ik ben blij dat ik weer lezen kan. Tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn man kon ik me helemaal niet concentreren op een boek, maar dat is gelukkig niet meer zo. Voor zo'n boekenwurm als ik ben is dat vreemd, normaal las ik zo'n 70 tot 80 boeken per jaar. Een echte veelvraat, altijd met 1 oog op een tekst gericht al is het maar het opschrift van het pak hagelslag. Ik denk dat velen onder jullie dat ook hebben, of niet?


Het is alweer een paar daagjes geleden dat we regiodag hadden, daar hebben jullie al over kunnen lezen bij Marion (alle foto's zijn op haar blog te zien) en ook bij Gonny(die alle voorbeeldquiltjes gemaakt had).
Dit is het quiltje van mijn zus Mariet. We hadden 3 verschillende pakketjes stof laten maken van 6 verschillende stoffen door Marij. Er was een pakketje met batik, Japanse en reproductiestoffen, waar dit quiltje van gemaakt is.


Nu ga ik snel weer wat voorbereidend werk doen, want we hebben morgenochtend en donderdagavond bee en dan wil je toch een steekje zetten. Tenminste .... dat is de bedoeling.

Fijne dag,
Pauline