zaterdag 10 september 2011

20-jarig "jubileum"

Gisteren stond er in de krant een foto van de ouders van een schoolvriendin omdat ze 60 jaar getrouwd zijn. Toen herinnerde ik met dat met quilten ben begonnen toen ze 40jaar getrouwd waren. Ik was indertijd bij een zangkoor en we moesten de feestmis opluisteren. Omdat er in de Ariadne zo'n leuke quilt stond die ik graag wilde maken, was ik snel naar de stad gefietst om stof te kopen, maar moest me haasten om op tijd in de kerk te zijn. Dat is me altijd bij gebleven. Vandaar dus dat ik dit weekend mijn 20-jarig "bestaan" als quiltster vier.



Deze quilt is daarvan het resultaat. Er zitten maar weinig echte quiltstoffen in, maar de rest is wel katoen. In de Ariadne stond dat je de stof op "mul" moest naaien. Bij navraag in de stoffenwinkel vertelden ze me dat dat een soort molton was. Ik heb dus twee molton onderdekens gebruikt en dat is te merken aan het gewicht. Als je onder deze quilt ligt, kom je meteen in ademnood LOL.

Een tijdje later ben ik op quiltles gegaan bij Jules Wijnen en heb daar in de loop der jaren Marianne, Marion en Gonny leren kennen. We komen nog steeds bij elkaar om te quilten, ideeën uit te wisselen en elkaar te motiveren.

Binnenkort wordt er een nieuwe vloer in huis gelegd en ik ben al bezig met de kasten leeg te maken. Tja, dan kom je nog eens wat tegen..... Zoals deze twee knotten sokkenwol, waarvan ik niet meer wist dat ik ze had. Voorlopig kan ik dus nog vooruit met breien.



Omdat de muren opnieuw geverfd worden, moet ook alles van de muur af. Deze quilt hing altijd boven de bank tegen een koude buitenmuur. Maar nu komt er een kleiner exemplaar te hangen. (De quilt hield toch geen kou tegen,hihi)



De naam van deze quilt is "Scharrelkip". Ik had een klein pakketje flannelen ruitjes gekocht en wilde daar een klein quiltje van maken. Om de quilt toch groter te maken heb ik toen stof bijgekocht. Maar toen ik de quilt al voor een groot gedeelte in elkaar had en ik weer stof te kort kwam, was er haast geen flanel meer te krijgen. Toen heb ik rest van de stofjes bij elkaar "gescharreld". (De kleuren lijken op de foto donkerder dan in werkelijkheid)

Vinden jullie het ook zo stil in blogland? Het wordt hoog tijd dat de gebruikers van weblog weer terugkomen!

Fijn weekend verder,
Pauline

zaterdag 3 september 2011

herfst, give away en cadeautje

Ondanks dat het buiten 30 graden is, merk je toch dat de herfst begonnen is. Gisteren zat al de eerste zwarte (huis)spin binnen (en nu maar wachten op de tweede). Ik moet dan altijd denken aan het gedicht van Annie M.G. Schmidt "de spin Sebastiaan". Met als slot:
Na een poosje werd toen even
dit berichtje doorgegeven:

Binnen werd een moord gepleegd.
Sebastiaan is opgeveegd.

Nou ja, bij mij worden ze niet vermoordt, tenminste niet door mij. De honden en de kat vinden zo'n kruipend beestje heel interessant en dat moet dan natuurlijk buit gemaakt worden. Maar als ik de eerste ben, worden ze netjes met een glas en een kartonnetje gevangen en buiten gezet.

Ook de walnotenboom op de speelweide laat al heel wat noten vallen. Ik raap er steeds wat op en die liggen nu nog een paar weekjes te wachten en te drogen eer ze in een cake of salade verwerkt worden.


Afgelopen dagen heb ik stevig doorgewerkt aan de Farmer's Wife en telde net 32 blokjes die al gequilt zijn. Dus al over de helft (van de 59). Dan is een weblog een makkelijk hulpmiddel om terug te vinden wanneer ik begonnen ben met quilten. Dat blijkt vandaag precies een maand geleden te zijn. Als ik in dit tempo doorga, krijg ik hem dit jaar nog af. Want de driehoeken en de borders moeten natuurlijk ook nog gequilt worden.

Zelf kreeg ik donderdag ook nog een leuk cadeautje. Eigenlijk twee....het eerste cadeautje was een uitnodiging om ijstaart te gaan, net over de grens (in Saeffelen). Jammie, jammie, wat is die lekker en groot. Alleen ben ik vergeten een foto te maken, dus moet ik nog eens terug, hihi. Op weg ernaar toe kreeg ik dit leuke Holly Hobbie-poppetje en een boekje uit 1987 over merklappen. Het patroon van de merklap zit er los bij. O,o, wat jeuken dan mijn handen LOL.


Er zijn maar twee reactie gekomen op de give away en het is Cisca geworden die gewonnen heeft. Mail je me even je adres? Maar Marion mag een ander pakketje uitzoeken.

Ik wens jullie nog een fijn weekend en hoop dat de webloggers snel weer online zijn, want het is maar stilletjes in blogland.

Pauline