zaterdag 27 augustus 2011

(te) lang geleden en give away


Tot mijn schrik zie ik dat het al twee weken geleden is dat ik voor het laatst geblogd heb.
Maar veel nieuws kan ik niet laten zien. Afgelopen weken heb ik vooral gequilt aan mijn Farmer's Wife. En die schiet lekker op, al 25 blokjes klaar, dat is bijna de helft.
In de driehoeken aan de rand wil ik dit patroon quilten. Het is een stukje van een grotere mal.


Maar omdat ik toch regelmatig moet stoppen met quilten heb ik maar eens een UFO ter hand genomen. De Dublin steps, dit is de 8e blok van de 12. In het midden wil ik een applicatie of glas in lood maken. Het is de bedoeling dat het uiteindelijk een quilt van 4x4 blokken wordt, ca. 1 mtr.


Tussen de bedrijven door wordt er ook soms een steekje geborduurd. Dit is een patroontje van Time to stitch van Ria Lanser. Een lekker klein werkje, maar wel op 16-draads linnen, dus priegelwerk.

Bij het opruimen van mijn boeken en tijdschriften vond ik weer eens de lectuurbak met kant-en-klaar pakketjes van Bobbin. Een aantal jaren geleden heb ik alle pakketjes besteld en er een paar gemaakt. Maar er zijn er een paar blijven liggen en die ga ik niet meer maken.
Misschien vindt een van jullie het wel een leuk pakketje, het is Kaatje de Kerstengel. Het is compleet met materiaal en stof, alleen zelf de vulling toevoegen.
Als je interesse hebt laat dan een reactie achter. Bij meerdere gegadigden wordt er geloot op het einde van de week. Want ik merk dat de bloggers van Weblog nog steeds niet online zijn. Die moeten ook een kansje hebben.


Zien jullie rechts het nieuwe Quiltnieuws liggen? Straks lekker even bladeren en lezen.

Ondertussen begint het wel weer te kriebelen om aan iets nieuws te beginnen. Ideeën zat, maar ik moet streng zijn. Eerst weer een top(je) af maken, o zo.

Ik wens jullie verder nog een fijn weekend,
Pauline


zondag 14 augustus 2011

terug naar mijn kindertijd....

Vorige week ben ik samen met zus en twee vriendinnen gaan winkelen in Roermond. Wat een gezellige stad met leuke winkeltjes en ook nog eens lekker dichtbij. Parkeren gaat prima bij het grote outlet-centrum. Maar al die merkwinkels waren niet aan ons besteedt. We vinden het in de oude binnenstad veel leuker.
Op een gegeven moment liepen we tegen een kleine brocante-winkel aan. Daar stond dit wiegje waar ik al een tijdje naar op zoek was.


Het is niet de bedoeling dat ik weer met poppen ga spelen, haha. Maar ik wil er natuurlijk kleine quiltjes voor maken.
Deze berin mag er voorlopig in zitten. Een aantal jaren geleden heb ik ook beren gemaakt en dit is er eentje van.


En natuurlijk ga je niet naar Roermond zonder een bezoek te brengen aan handwerkwinkel Naald & Draad. Ohhh, daar kom je als borduurster ogen tekort. Wat hangen er prachtige voorbeelden. Ik heb me laten verleiden tot deze merklap, samen met de borduurzijde. Nu nog even stof erbij zoeken (uit mijn eigen voorraad) en dan leg ik het even weg tot ik een paar daagjes op vakantie ga.


Het quilten van de Farmer's Wife schiet ook lekker op. Ik heb al 13 blokjes gequilt van de 59). Het is leuk om bij elk nieuw blokje je fantasie te gebruiken om het leuk door te quilten. Ik quilt ook meteen de sashings door, dat scheelt straks een hele boel saai quiltwerk. Ik verheug me al op het doorquilten van de rand. Heerlijk meters maken zonder dikke naadjes. Nu is het alleen nog zoeken naar een leuke mal.

De top van de restenquilt is ook klaar. Ik heb er nog een bruine rand van 4 cm. om gezet en gekleurde vierkantjes op de hoeken. De top ligt nu in de doos met de resten. En die resten zijn weer voldoende voor nog een quilt, hahaha. Zo blijven we bezig, hé?


Ik wens jullie nog een fijne handwerkzondag,

Pauline

woensdag 3 augustus 2011

Farmer's Wife, little quilts en Tusal

De top van de Farmer's Wife Quilt is al een paar maanden klaar. Het plan was om hem machinaal te laten quilten. Maar door omstandigheden lukte het mijn "vaste" quiltster niet. Toen heeft de top zo'n twee maanden op een kleerhangertje aan de kast gehangen en heb ik getwijfeld tussen een nieuwe longarmquiltster zoeken of zelf quilten. Uiteindelijk heb ik vrijdag de knoop doorgehakt en ben naar de Log Cabin gereden voor tussenvulling. Na heel wat uurtjes rijgen is de quilt nu klaar om gequilt te worden. Er zijn ondertussen al 4 blokken gequilt, dus het begin is er. En ik heb er ook weer plezier in. Het is nu alleen opletten dat ik niet te lang doorga en stop als ik last van mijn schouder en arm krijg.
Natuurlijk is de quilt al "ingelegen" en goedgekeurd.


Ik ben coöordinator voor the little quilts of love voor het Orbis ziekenhuis in Sittard. De quiltjes worden voor het merendeel gemaakt door twee enthousiaste dames, Kitty en Perry. Op de foto zien jullie een paar van de quiltjes van Kitty. Van de verpleegkundigen hoor ik steeds dat ze het ontzettend waarderen dat ze deze dekentjes kunnen aanbieden aan de ouders van een overleden baby. Een beetje troost in een trieste tijd. Deze week hoorde ik dat er vanuit de Spoedeisende Hulp gevraagd was voor een quiltje voor een (zoals ze dat netjes noemen..) een onder verdachte omstandigheden overleden baby van drie maanden. Dan lopen de rillingen over mijn rug. Maar dan voelt het een klein beetje goed als je bedenkt dat het kindje onder een met veel liefde gemaakt dekentje ligt. Het is misschien geen verhaal om op internet te zetten, maar ik wilde het toch graag met jullie delen.



Bij mijn naamgenote zie ik regelmatig een foto van de Tusal (totaly useless stitching along). Ik ben ook een tijdje geleden begonnen met het "sparen" van de restjes borduurgaren. Inderdaad een totaal onnodig iets, maar ik vind het wel een grappig idee. Zo zie ik dat ik dit jaar toch meer geborduurd heb dan dat ik dacht.



Ondanks dat het KNMI ons vandaag nog mooi weer had voorspelt, regent het nu. Maar dat is niet erg, dan kan ik verder gaan met quilten. Met de temperaturen van gisteren is het geen pretje om met een warme quilt op schoot te zitten.

Fijne dag verder,
Pauline