woensdag 27 juli 2011

give away en bloggers ontmoeting

Vorige week had Marion een give away. En laat ik de gelukkige zijn die de sokkenwol heeft gewonnen. Maandag zat het al bij post. Wat een mooie kleuren en een heerlijk kwaliteit. Dit worden toch echt weer sokken voor mezelf. Ik ben benieuwd hoe ze aanvoelen, de kwaliteit is 80% wol en 20% bamboe. De wol voelt lekker zacht aan, dus de sokken zullen ook wel heerlijk zitten. Nu alleen nog maar breien...LOL

Vanochtend was de quiltingbee bij mij. Riet had aangegeven dat ze de andere blogsters van de bee eens graag wilde ontmoeten. En aangezien we allemaal op maar een paar kilometer afstand van elkaar wonen, was dat snel geregeld.
Mariet, als enige zonder blog, heeft de foto gemaakt.

Van links naar rechts: ikke, Marion, Riet en Gonny.

Marion had haar Farmer's Wife Quilt meegenomen en we hebben ze samen op de foto gezet. Zoek de verschillen....haha.


En dat er hard gewerkt wordt op onze bee laat deze foto van Mariet zien. Ze heeft al drie rijen van de Civil War Quilt aan elkaar staan. Wat wordt hij mooi, hè? En ja hoor, wie sloop stiekem in beeld.....


De stapel ruitjes en de kartonnen malletjes hebben ondertussen ook een goed tehuis gekregen. T.z.t. zullen jullie de resultaten wel zien bij Gonny, Riet of Mariet.

Fijne dag verder,
Pauline

zaterdag 23 juli 2011

Schots en scheef

Deze week kwam een vriendin (en vroeger quiltjuf) met een grote zak stofjes aanzetten.
Kijk eens wat de buit is......
honderenden kleine lapjes met ruiten en ruitjes. Het is een fijne kwaliteit en er rijpt al een quilt in mijn hoofd. Maar dat zou machinewerk zijn en dat is niet zo mijn ding.


Verder zat er nog een tas bij met stofjes en kartonnetjes. De kartonnetjes zijn allemaal handgeknipt uit (kerst)kaarten. Ik heb er een aantal met elkaar vergeleken en ze zijn heel secuur geknipt. De stofjes zijn niet geschikt voor patchwork. Ze komen nog uit de tijd dat we elk lapje konden gebruiken en nog niet zo verwend waren als tegenwoordig LOL.


De kartonnetjes zijn in de vorm van driehoeken en "vliegertjes". Alle materialen komen van een overleden bee-lid en ik ga alles verdelen onder onze eigen bee-leden (mits er interesse voor is natuurlijk).

Verder vordert de restenquilt ook goed. Nog maar zeven blokken te gaan. Ik ruik de stal en ga nu als een trein.

Dus snel weer verder......
fijn weekend,
Pauline

maandag 18 juli 2011

Maken jullie er ook zo'n rommeltje van.....

...als jullie stofjes aan het knippen zijn? Ik tenminste wel!
De hele tafel ligt vol met lapjes en patronen en de afval komt op de grond terecht. Och, eenmaal klaar is het wel allemaal snel opgeruimd. Stofjes terug de doos in en de restjes bij elkaar vegen en hup..de prullenbak in.








Ondertussen heb ik zowat alle driehoekjes en vierkantjes geknipt voor deze restenquilt. En 25 blokken zijn klaar (zie foto), 4 liggen al voorbereidt en daar kan ik vanmiddag aan beginnen tijdens de bee. Deze keer is de bee bij mij, dus zal er wel niet veel genaaid kunnen worden. Dan is het meer met koffie en water lopen dan patchen.


Ik wil er wel een eenvoudige rand om maken, niet te ingewikkeld, hier moet ik nog even over denken.

Vorige week vond ik met opruimen dit oude boekje. Het is ooit van mijn moeder geweest, er staat geen jaartal in, dus hoe oud het precies is weet ik niet. Maar ik heb er, samen met mijn zoon, het grootste plezier in gehad om te "tips" te lezen. Ik zal jullie eens af en toe mee laten lezen hoe zwaar onze moeders en grootmoeders het hadden. B.v. tip nr. 457: Vlekken in was door helse steen (?), verwijdert men door onderzwavelzure natron (!!). Bij oude vlekken helpt bloedloogzout (bij drogist verkrijgbaar). Indertijd had je schijnbaar een half laboratorium nodig om je was zuiver te krijgen.
Gelukkig hebben wij het een stuk makkelijker en houden tijd over om te quilten.


Hier in het zuiden staat er een stormachtige wind en de lucht begint flink te betrekken, dus is het geen straf om vanmiddag binnen te zitten om te handwerken.

Fijne dag verder,
Pauline

vrijdag 8 juli 2011

weinig steekjes gezet, maar.......

toch hard gewerkt!
Ik geloof dat ik nog nooit zo snel een paar sokken af heb gekregen. Deze waren binnen een week (alle 2!!) klaar. De verjaardag duurt nog een paar weken, maar het eerste cadeautje is dus klaar. Laat je niet voor de gek houden door de "zielige" blik van het fotomodel. Zo zielig als hij kijkt is hij écht niet hoor. Eigenlijk is hij gewoon een verwend nest, die het liefst handmatig zijn brokjes krijgt gevoerd. En wie is vaak zo gek?? Ja, hoor, de schrijfster van dit berichtje, haha.



Deze biscornu heb ik gisteren ook eindelijk afgemaakt. Het borduurwerkje lag al jaren in een laatje te wachten op afwerking. Het is geborduurd met garen van het merk Waterlelies, zijden garen dat in kleur verloopt. Ik vind het een prachtig effect geven.


Met twee AFFO's mag ik weer aan wat anders beginnen, of niet dan? Van sokken breien heb ik eventjes genoeg, maar wel zin om weer te gaan borduren. En natuurlijk....patchen doe ik ook nog steeds. Maar het wordt een beetje saai als ik telkens de (bijna) dezelfde blok op de foto zet.

O ja, Gonny (van onze bee is ook een blog begonnen. Nemen jullie eens een kijkje bij haar?

Alvast een fijn weekend,
Pauline

zaterdag 2 juli 2011

broodnodige variatie en afsluitdag

In mijn laatste berichtje schreef ik dat in eindelijk eens de 2 "tweede" sokken zou afbreien. Nou, dat was binnen twee dagen gepiept. Het bruine paar heeft al een reis naar Duitsland gemaakt en wacht op de winter. De blauwe zijn voor mezelf.


Toen de sokken klaar waren was ik zo "in the mood" voor sokken breien dat ik meteen een nieuwe heb opgezet. Dit wordt een verjaardagscadeautje, dus die datum is de stok achter de deur. Gelukkig heeft mijn vriendin maar kleine voetjes, hahaha. (Ze leest mijn blog niet).

Op de volgende foto zien jullie de werkjes die zo om me heen liggen op de bank. Dat zorgt voor de nodige variatie. De ene keer wordt er genaaid, dan weer geborduurd of gebreid. De geborduurde namen heb ik op verzoek gemaakt voor twee zusjes in het hoge noorden van Duitsland. Ik had er een voor hun pasgeboren zusje gemaakt en ze vonden het wel heel erg leuk. Dus krijgen zij er ook eentje. O ja, de roze naam moet Lene worden. De laatste weken heb ik voor 4 baby's (en nu dus voor de twee zusjes) een handdoek met naam gemaakt. De jonge moeders vinden het altijd erg leuk en zijn verbaasd dat iemand dat met de HAND kan maken, haha. Ik hoop dat ze ook ooit eens het plezier aan handwerken ontdekken en zich leren ontspannen hiermee.









Donderdag jl. was er weer de traditionele afsluitdag van het quiltseizoen bij Quiltwinkel Marij Zoals elk jaar was het weer gezellig druk en hebben we weer genoten van allerlei lekkers om te eten, maar ook veel mooie quilts gezien bij de show-and-tell.



Met dank aan Jules die de foto's gemaakt heeft, want ik was weer eens mijn camera vergeten.

Fijn weekend verder,
Pauline