zaterdag 30 april 2011

restenquilt en cadeautje

De laatste tijd heb ik maar weinig aan patchwork gedaan. Wel heb ik 4 blokken van de restenquilt aan elkaar genaaid voor het effect. Het is een leuk blok om te maken en er liggen alweer twee nieuwe klaar om elkaar gezet te worden.


Van de week kreeg ik van Riet (Vilterietjes) een vroeg verjaardagcadeautje. Ik vind de tekst erg leuk. Af en toe moet je eens de regels overtreden.....


Als ik, zoals nu, aan de computer zit, kijk ik uit op een vogelhuisje. Het wordt dit jaar voor het eerst bewoond door een echtpaar koolmees. De jongen zijn al uit het ei, want er wordt de hele dag door af en aan gevlogen met voedsel door pa en ma. Ik hoop dat ik het moment van het uitvliegen ook zie (en misschien zelfs een foto kan maken).


Zelf heb ik niet zoveel met Koninginnedag, maar voor iedereen die het viert ben ik blij dat het zo'n mooi weer is. Geniet ervan! Ik vier morgen op de Dag van de Arbeid mijn eigen feestje (grinnik).

Fijn weekend verder,
Pauline

maandag 25 april 2011

Pasen-ruil

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een berichtje geplaatst heb omdat ik ziek was. Maar vandaag wil ik toch graag met jullie mijn Pasenruil delen. Mijn swap-partner was Veronique. De volgende cadeautjes heb ik mogen ontvangen:
P - pannenlap van Tilda (maar ik vind het gewoon een leuk quiltje en ga het echt niet
als pannenlap gebruik, maar het krijgt een ereplaatsje in de keuken)
A - adresboekje
S - stift (verdwijnstift)
E - eierwarmers (zelf gehaakt)
N - naalden, apllicatiespelden in een heeeeel leuk blikje





Straks ga ik een rondje maken langs alle deelnemers (met een blog) die meegedaan hebben aan de Pasenruil van Katrien.

groetjes en nog een fijne dag,
Pauline

zondag 10 april 2011

een jarige, regiodag en vroeg verjaardagscadeau

Afgelopen vrijdag hadden we weer regiodag. Alle foto's staan op het blog van Marion (marionquilten.blogspot.com). Ik zet de link maar even in dit bericht omdat het nog steeds niet lukt om een aanklikbare link te maken. Marion is ook nog eens jarig vandaag, vanaf hier nog een dikke proficiat.

Het was een drukke, maar heel gezellig dag. Iedere bezoekster kreeg een zakje met malletjes. Van deze malletjes kon je de 6 variahexen maken uit het tijdschrift Quilt en zo. Maar met een beetje fantasie waren er nog meer variaties mogelijk. Iedereen heeft hard gewerkt en de resultaten waren erg mooi.

Ook op de show-and-tell waren weer prachtige quilts te bewonderen, de foto's hiervan staan, zoals gezegd, op het blog van Marion.

Op de tentoonstelling in Deventer van vorig jaar september had ik bij Evie van het Ouilterpalet malletjes gekocht voor de pie-and-tart quilt. Het het lukte me niet om bij de "taart" een mooi middelpunt te maken. Erg frusterend voor zo'n Pietje Precies als ik , haha. Dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om het Evie vrijdag te vragen. Zo'n simpele oplossing...........gewoon de "vlaggetjes" allemaal dezelfde kant op leggen.

Ik ben dan ook heel blij met mijn eerst taart en heb veel zin om dit mijn volgende project te maken. De stofjes lagen al maanden klaar.

's Avonds kwam zoonlief langs met een vroeg verjaardagscadeau. Het zit nl. zo....in Heerlen (waar hij werkt) is er een "Olifantenparade". Levengrote beelden van olifanten die beschilderd zijn (o.a. door bekende Nederlanders). Er zijn van de olifanten ook kleine beeldjes gemaakt die verkocht worden en waarvan de opbrengst naar projecten gaat ter bescherming van olifanten.
Is het geen schatje wat ik gekregen heb?


Binnenkort ga ik zelf de olifantenroute lopen en dan zal deze olifant wel een maatje krijgen. Per slot van zaken zijn olifanten kuddedieren (da's toch een goede reden om er nog eentje bij te kopen, of niet?)

Fijne zondag verder,
Pauline

woensdag 6 april 2011

de woensdagochtend-bee

Al jaren komen we op woensdagochtend (om de twee weken) met 5 vrouwen samen om te patchen. Vanochtend waren we maar met z'n viertjes omdat Gonny vandaag in de televisiestudio zit bij de opnames van de Postcodeloterij.
Vandaag werd de bee bij mij gehouden en omdat ik zelf niets nieuws te showen heb, heb ik foto's van de quilts van Mariet.


Deze quilt is gemaakt van Australische stoffen.

Deze quilt is voor ons erg actueel omdat we a.s. vrijdag op de regiodag gaan werken met de kartonnetjes van Sue Daley. En dit voorjaarsquiltje is ook gemaakt met deze kartonnetjes.

Mariet en Marion zijn nog druk bezig geweest met het vullen van zakjes met kartonnetjes. Er zullen genoeg malletjes zijn voor 6 hexagonblokken van de Variahex.
Ik ben reuze benieuwd naar de workshop.

maandag 4 april 2011

breien, pasenruil en weer een affo

Een week of twee geleden ben ik naar de Handwerkbeurs in Den Bosch geweest (vrij reizen met het boekenweekgeschenk). In de trein ernaar toe zat tegenover me een mevrouw te breien met het Triana-garen van Katia. Toen ik in Sittard instapte had ze al een stukje klaar en eer de trein Den Bosch binnenreed was de sjaal klaar. Ik vond het resultaat erg leuk. Dus toen ik op de beurs de wol zag liggen heb ik meteen maar 2 bollen gekocht. In plaats van 1 lange sjaal heb ik er twee kleinere van gebreid. Ze zijn nog lang genoeg om om de nek te slaan. Eentje heeft er al een goed tehuis gevonden.
De twee fotomodellen werkten niet echt mee. Keno zit boven op de tafel. Hij meent dat dat zijn "plek" is. Zo gauw als ik mijn rug gedraaid heb, springt hij snel op de tafel en gaat dan lekker in het zonnetje liggen.
Rhoba daarentegen wilde niet herkenbaar op de foto, bang dat ze BH-er (bekende hond)wordt.











De vorige week ben ik vlijtig aan het quilten geweest, met als resultaat een AFFO. Het is de "Appelkitsj"(klokhuis) quilt. Het middenstuk is gemaakt met de applecore-stempel van Dorry. Maar de ronde vormen lagen me niet zo goed, dus dit was het uiteindelijke resultaat. Toen nog twee randen erom, dat ging allemaal best snel. Tja, en zoals het zo vaak gebeurd.......kwam het project ergens in een mandje terecht. Nadat ik de Farmer's Wife top klaar had en toen ook nog het tafellopertje, kreeg ik de smaak van AFFO's te pakken. Maar na deze drie affo's ben ik toch wel toe aan wat nieuws.


Aanstaande vrijdag hebben we regiodag en dan staat er het Quilterspalet uit Den Haag.
We krijgen een workshop over de VariaHex-quilt (bekend van het tijdschrift Quilt en zo). Voor Marion en mij wordt het dus een relaxte regiodag. Altijd leuk als er een "vreemde" winkel staat. Ze hebben vaak net wat andere stofjes. Dus dan ga ik eens lekker rondsnuffelen in hun stand en misschien een idee opdoen voor een nieuwe quilt. Gelukkig hoef ik me niet te vervelen, want er liggen nog genoeg UFO's, die ooit eens AFFO willen worden.
Op de vorige regiodag heeft Marion een workshop One Block Wonder gedaan. Iedereen was er dolenthousiast over en ik ben dan ook benieuwd op we 's middags op show-and-tell resultaten zien van quilts met die techniek.


Gisteren kreeg ik bericht van Lia dat de Pasenruil was aangekomen. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en hoop dat Lia ook plezier heeft aan de cadeautjes. Ik kan nog geen foto's laten zien, dat mag pas op Paasmaandag. Nu maar afwachten wanneer mijn pakje aankomt, ik ben benieuwd naar de inhoud.
Wat fijn dat Katrien dit weer georganiseerd heeft. Als ze met kerstmis weer iets organiseert doe ik weer mee.

Fijne dag verder,
Pauline