woensdag 30 maart 2011

resten van de Farmer's Wife Quilt

Spannend..... zometeen ga ik naar Marion van the Finished Quilt om mijn FWQ weg te brengen om te laten doorquilten. Ik heb er even over gedacht om hem zelf te quilten. Maar momenteel ben ik bezig met een kleine quilt (80x80 cm.) te quilten en ik merk dat mijn schouder weer begint op te spelen. Dus ben ik maar verstandig en laat hem machinaal quilten.


Detailfoto van de applecore-quilt.

Het plan was om van de resten van de FWQ een scrapquilt te maken. Bij nader inzien was er toch wat weinig stof over. Van Marion mocht ik uit haar voorraad reproductiestoffen blokjes knippen.


Het zijn 82 verschillende blokjes en dan heb ik nog niet eens uit alle stoffen een blokje geknipt. Hoezo....geen voorraad.

Dit is het blok waar ik de quilt van ga maken. Jaren geleden heb ik een foto van een medequiltster gekregen die in Amerika op vakantie was geweest. Ik vond deze quilt zo leuk dat ze me er een foto van heeft laten nadrukken. Dat was in 1997, dus zo lang zat deze scrapquilt al in mijn hoofd. Hoe gek kan een mens zijn????


Deze blok is 24 cm. groot en dat is even wennen na de kleine (15 cm.) blokjes van de Farmer's Wife. Maar het schiet wel lekker op.

Even een vraagje.....het lukt me niet (meer) om een aanklikbare link te maken. Heeft hier nog iemand last van op blogspot en wat is er aan te doen?

Fijne dag verder,
Pauline

dinsdag 22 maart 2011

Farmer's Wife Quilt

Eindelijk is het de 22e geworden en mag ik mijn AFFO showen. Hij is al twee weken klaar en ik "mag" hem nu pas laten zien, pff dat was even afzien.


Dit zijn de 5 laatste blokken en ik ben even kwijt hoe ze heten






En dit is het Boerenmèchelke in vol ornaat. Er was niemand in de buurt die de top voor me vast kon houden, dus heb ik hem maar even op de designwand gespeld. Hij ziet er wat rommelig uit, maar in het echt is hij mooi strak. Ik zie nu ook dat hij ondersteboven hangt.

Ik laat hem doorquilten bij Marion van The Finished Quilt, maar ze heeft het zo druk dat ik nog tot april moet wachten. Tja, als de top eenmaal klaar is wil je hem natuurlijk ook zo snel mogelijk gequilt hebben, maar nu wordt mijn geduld nog even op de proef gesteld.
Natuurlijk ben ik al wat met nieuws begonnen, een restenquilt van de overgebleven stof van de FWQ. Alleen heb ik niet genoeg resten, dat wordt dus weer "shoppen", hihi.

Ondertussen heb ik weer een UFO onder handen om te quilten. De kleine top met het middenstuk met Apple Core. Het quilten gaat me tot nu toe goed af, ik neem op tijd rust en heb nog geen last van mijn schouder. Het blijft een heerlijk rustgevend werkje, dat quilten. Eerdaags zal hij wel op mijn blog verschijnen.

Zo, ik ga nu eerst eens van het heerlijke lenteweer genieten en vanavond pas op bezoek bij de mede-boerinnen.
Voor mij is het de laatste update van de Farmer's Wife, maar ik blijf jullie volgen.

Fijne dag en geniet van het zonnetje,

Pauline

maandag 21 maart 2011

en de winnaars zijn..................




Op deze eerste heerlijk zonnige lentedag mag ik twee mensen blij maken. De winnaars van mijn give away zijn...............
CISCA (de lapjes) en CONNY ABEN (notitieblokje).

Meisjes, van harte gefeliciteerd. Geven jullie even je adres door zodat ik het kan opsturen?

Morgen de update voor de Farmer's Wife Quilt! Ben weer benieuwd naar de vorderingen van alle "boerinnen".

Fijne dag allemaal.
Pauline

vrijdag 18 maart 2011

Affootje

Omdat de Farmer's Wife Quilt in elkaar zit, ben ik eens op zoek gegaan naar UFO's. Toen kwam ik dit tafellopertje tegen dat al een paar jaar over een rekje hing. Half gequilt. Na een paar avondjes quilten en biezen vastzetten, ligt het nu te pronken op tafel. Ik heb er maar meteen bijpassende roosjes bij gekocht.

Detailfoto:


Ondanks het grijze en grauwe weer wordt het wel degelijk lente. Ik zie de merel de hele dag al in de heg vliegen met takjes en mos. Ook de eksters zijn hard bezig in de eikenboom in het plantsoentje. Het koolmeesje waagt zich af en toe in een vogelhuisje en het longkruid bloeit al volop. Nu alleen nog een zonnetje erbij en dan kunnen we geloven dat het voorjaar begonnen is.

Morgen is er hier in de stad een hele grote jaarmarkt (St. Joep). Altijd heel erg druk en gezellig met veel standwerkers. Ik kan daar met plezier bij blijven staan luisteren.

Vanmiddag heb ik een nieuw patchworkboek gekocht. Ik was op zoek naar een ander boek, maar nu bleek mijn boekwinkel ook een klein voorraadje quiltboeken te hebben. En je krijgt er ook nog het boekenweekgeschenk bij, waar je a.s. zondag gratis mee kunt reizen in de trein. Dan ga ik zondag toch maar een bezoekje brengen aan de handwerkbeurs in Den Bosch.

Ik heb al een paar leuke quilts gezien die ik zou willen maken.

Fijne dag verder,
Pauline

dinsdag 15 maart 2011

give away

Het is al meer dan 1 jaar geleden dat ik met mijn blog begon. De laatste tijd is er wel een beetje de klad in gekomen. In ieder geval een reden voor een give-away.

De eerste "prijs" is een candybar van Moda Clermont Farms (ca. 12x6 cm.)met 40 verschillende stofjes. Zelf ben ik een beetje verliefd geworden op deze stofjes in rood-wit-blauw.


Verder is er nog een leuk notitieblokje te winnen.


Wat moet je doen om mee te dingen? Als je zelf een blog hebt, zet er dan een verwijzing op naar mijn blog en laat een reactie achter bij mij. Voor degene die geen blog hebben is alleen een reactie voldoende.

Op de eerste lentedag (21 maart) zal ik bekendmaken wie er gewonnen heeft.

Fijne dag verder,
Pauline

zaterdag 5 maart 2011

Hartenswap

Eindelijk is het dan zover en mogen we de hartjes laten zien.


Is het geen schatje? Met gehaakte bloemetjes en een hartjes-bedeltje en lieve kantjes.
Bedankt Corinne, ik ben er erg blij mee en het heeft al een mooi plekje gekregen.

Mijn Swap-partner heeft geen blog, daarom een foto van het hartje wat ik voor haar geborduurd heb.

Het hartje woont nu in Oostende aan de Belgische kust.

Zo, nu eerst de honden uitlaten en dan met een kop koffie alle andere hartjeswappers bezoeken.

fijne dag,
Pauline