vrijdag 31 december 2010

nieuwjaar

IK WENS ALLE LEZERS VAN MIJN BLOG EEN GEZOND EN GELUKKIG 2011 MET HEEL VEEL QUILT- BORDUUR- EN BREIPLEZIER.

vrijdag 24 december 2010

Fijne kerstdagen, cadeautjes en een geborduurde leugen.

Gisteren kwam zoonlief op bezoek met twee cadeautjes. We doen wel niet aan kerstgeschenken, maar hij vond ze zo leuk dat hij ze gekocht heeft voor me.




De tekst op het krijtbord is bestemd voor de Limburgse (en dan vooral de Zittesje)lezers en alle andere lezers wens ik fijne en gezellige kerstdagen.

Maar misschien was het mooiste kerstcadeautje wel de foto's die de achterburen nog in hun computer vonden van mijn man. Hij staat er blij en vrolijk op en nog niet getekend door zijn ziekte. Omdat hij altijd zelf de foto's maakte had ik eigenlijk helemaal geen goede foto van hem. Nu heb ik de keuze uit een stel leuke foto's.

Gisteren heb ik nog een borduurwerkje afgewerkt tot een klein kussentje. Maar het is een leugen hoor, ik hou nu helemaal niet meer van "snow days". Als je bijna tot je knieën wegzakt in de sneeuw met het uitlaten van de honden, dan heb je snel genoeg van de "witte gesel", gniffel. Het sneeuwt hier al vanaf gistermiddag en ik ben letterlijk ingesneeuwd. Een paadje naar het schuurtje is begaanbaar zodat ik tenminste de arme vogels kan voeren.



Eens kijken of ik vandaag nog de grootgrutter kan bereiken voor de boodschappen en anders wordt het droog brood met de kerst, haha.

Tot besluit deze grappige geborduurde eland. Het patroon komt van Liezbeth van Crown Stitches.


Hele fijne kerstdagen met veel warmte en gezelligheid.

Pauline

woensdag 22 december 2010

Farmer's Wife Quilt update

Alweer de 22e van de maand en dus showtime voor de blokken van de FWQ. Deze maand zijn er ELF blokken bijgekomen. Ja, ja, ik heb hard gewerkt, maar ook met veel plezier.





Ik weet niet meer hoe de blokken heten, omdat er ook al nieuwe blokken aan de quilt staan. Maar de nummers zijn 25, 26, 100, 30, 31, 39, 47, 45, 55, 57 en 60.


Er is ook weer een rij aan elkaar gezet. Het "boerenmèchelke" is weer wat groter gegroeid. Hier laat ik het even bij, want voor de rest wil ik kijken dat er niet teveel dezelfde kleurschakeringen bij elkaar komen.



Weer een maand voorbij waarin ik met heeeeel veel plezier gewerkt heb aan deze quilt.
Momenteel staat de stand op 35 blokken, nog 24 te gaan.

Vanmiddag ga ik weer nieuwe blokken knippen, zodat ik de kerstdagen lekker kan naaien. Misschien wel met een romantische film op de t.v. (Neeee, geen Sissi, hihi).

Nu snel een boterhammetje eten en dan op bezoek bij de mede-boerinnen.
Fijne dag verder,
Pauline

dinsdag 21 december 2010

winterquiltjes en recept wafels

Op veler verzoek hierbij het recept van "mijn" wafels.
- 4 zakjes vanillesuiker
- 500 gr. meel
- 250 gr. witte basterdsuiker
- 4 à 5 eieren
- 1 zakje bakpoeder (Back-in)
- ca. 350 gr. margarine.
Alles op kamertemperatuur.
Het is een vrij vochtig beslag en ik gebruik meestal 2 lepels om het beslag op het wafelijzer te leggen.
Ik zou graag zeggen "succes verzekerd", maar gisteren wilde ik een nog snel een paar wafels bakken, maar helaas....die zijn totaal mislukt. Voor mij (en mijn bezoek) niet zo fijn, maar de vogels buiten hebben een feestmaal.

Om al een beetje in kerststemming te komen heb ik vandaag de winterquiltjes opgehangen. Bij gebrek aan plaats aan de muur heb ik een quilt omgedraaid en ze daar op vastgespeld. Voordeel..... geen gaatjes in het sierpleister op de muur.


Dit quiltje mag natuurlijk niet ontbreken als je elanden verzamelt.



Dit patroon is van Bobbin.

Morgen de update van de Farmer's Wife Quilt. Ben benieuwd naar het resultaat van mijn mede-boerinnen.

maandag 13 december 2010

Kom je op de koffie?

Na alle lekkere recepten op de blog van vilterietjes voor wafels, heb ik ook maar de stoute schoenen aangetrokken en weer eens wafels gebakken. Het was alweer jaren geleden dat ik dat voor het laatst gedaan heb. Wel heb ik mijn eigen recept gebruikt. Het recept heb ik gekregen van de vriendin van mijn moeder (voor insiders "de tant") en is zeker al 100 jaar oud.
Ondanks dat ik de helft van de hoeveelheden gebruikt heb, waren het toch weer veel te veel wafels. Dus.....als je zin hebt, kom dan gezellig op de koffie!


De kerstspullen staan nog op de vliering, maar de dozen met met verzameling elanden en sneeuwmannen zijn wel al uitgepakt. Hieronder zie je een gedeelte van de elandenverzameling.







Het borduurwerkje van de sneeuwmannen is bij de inlijsterij. Eind van de week kan ik het ophalen.

Dan nog even een berichtje voor Marina......wil je me een email sturen i.v.m. het borduurpatroon, ik kan je niet bereiken.

Nu ga ik maar verder met het schrijven van de kerstkaarten, zodat die op de post kunnen voordat er weer gestaakt wordt.

Fijne dag verder,
Pauline

woensdag 8 december 2010

weer terug en een vreemde vogel in de tuin

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje heb geschreven. Er was niet veel te vertellen en later ben ik wat ziek geweest. Maar na een kleine opname in het ziekenhuis, een infuusje en een schokje ben ik weer bijna de oude.
Vorige week ben ik haast niet de deur uitgeweest. Alleen maar met de honden gewandeld en voor de rest lekker bij de kachel. Leuke bijkomstigheid is dat je centen in de beurs blijven als je geen winkel bezoekt, hahaha.

Als je dan veel thuis bent is er ook veel tijd om te handwerken. Ik vond dit borduurpatroon weer terug toen ik mijn borduurspullen gesorteerd had. Het lichtblauwe borduurstof lag er naast en toen heb ik het garen uitgezocht en ben meteen begonnen. Het was leuk om te maken, steeds een andere sneeuwman en daar tussen een boomje of takje.

Ondertussen is het helemaal klaar. Hopelijk wordt het sneller wat beter weer zodat ik naar de inlijsterij kan rijden en het schilderijtje kan ophangen. Want het past goed bij het weer. Het sneeuwt hier tenminste weer.

Natuurlijk moeten de vogels in de tuin nu ook bijgevoederd worden. Maar van de week zat er wel een hele vreemde vogel bij het voederhuisje. Jammer dat de foto wat donker geworden is, het was al laat in de middag toen ik hem maakte. Volgens mij staat Keno op de puntjes van achterpoten om maar zoveel mogelijk droog brood uit het huisje te stelen. Hij eet zelfs de pinda's tussen het strooizaad uit. Net alsof er binnen geen brokken staan!


Als je de foto vergroot zie je het wat beter.

Er zijn ook weer wat blokken voor de Farmer's Wife gemaakt, maar die mag ik nog niet laten zien. Morgenavond is er quiltingbee in Quiltwinkel Marij in Beek en dan zet ik de sashings eraan. Het is me te vaak gebeurt dat ik tijdens de bee een blokje verkeerd aan elkaar zette door al het kletsen en lachen. Met sashings kan er niet veel mis gaan. Het is wel te hopen dat de wegen dan beter begaanbaar zijn en we kunnen rijden. Rijden in de sneeuw is echt niet mijn ding, dat vind ik toch een beetje eng.

Ik wil wel graag naar de quiltwinkel Marij omdat zoonlief gevraagd heeft om voor zijn beste vriendin een baby-quiltje te maken. En dat doe ik natuurlijk heel graag en ik heb gisteren op de SEH (waar je maar wat ligt te wachten) bedacht hoe ik hem ga maken. De laatste keer dat ik in de winkel was, lag er een hele leuke serie
zachtgeel stof. Geen roze of blauw, maar een neutrale kleur. Het quiltje hoeft pas in april klaar te zijn, maar je kunt natuurlijk beter tijdig beginnen. Handwerk kost nu eenmaal veel tijd.

Zoekend naar een borduurpatroon voor Sylvia kwam ik deze sokjes weer tegen. Om te laten zien hoe klein het sokje is, heb ik er een sok bijgelegd (die is wel wat uitgelubberd). Het rode sokje heb ik een paar keer als kerstkaart gemaakt. Maar omdat er zoveel tijd in gaat zitten hebben maar een paar mensen die gekregen.

Het patroon komt van Wolhalla, het staat onder "cadeautjes". (Blogspot doet een beetje raar en wil de links niet pakken).

Och wat heerlijk toch dat we zoveel hobby's hebben, verveling is een woord dat niet in ons woordenboek voorkomt. Nu ga ik lekker even bijlezen op de blogs van anderen en dan weer lekker aan de slag met patchen, breien of borduren. (Of toch maar met een boek op de bank?????)

Fijne dag verder,
Pauline