dinsdag 30 maart 2010

gezelschapsdames


Deze twee dames hebben me gisteren gezelschap gehouden op mijn hobbykamer. We hebben flink gekakeld. Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest met de biezen voor de vriendinnenquilt. Ja, je leest het goed! Die is nu helemaal doorgequilt en de biezen staan eraan. Nu "mag" ik nog 10 meter bies aan de achterkant met hand vastnaaien. Maar dat is een fijn werkje bij de t.v.
Wat is het toch een heerlijk gevoel als er weer een quilt klaar is. Als hij klaar is gooi ik hem in de wasmachine en droger en zet hem dan op de foto. Ik denk dat ik toch maar zo'n kleurdoekjes ga kopen en die in de wasmachine erbij gooi voor alle zekerheid.

Nu deze quilt klaar is en morgen twee tops weggebracht worden om machinaal gequilt te worden, kan ik lekker weer verder aan iets anders en mag ik ook weer een of twee nieuwe projecten starten. Een nieuw project zal zeker iets met hexagonnen worden. Er ligt nog een mooi stapeltje stoffen van William Morris te wachten. Die lijken me heel geschikt voor de hexjes.

Maar ook aan de blokken voor de quilt die we samen met de bee-vriendinnen maken moet weer gewerkt worden.
Vorig week had ik de eerste blok mee naar de bee van Marion. Door al het kletsen en vlaai eten was de concentratie weg. En dan krijg je ook nog goedbedoelde "adviezen" en als resultaat is de blok verkeerd in elkaar genaaid.
Dit was de "oude" blok.

En zo moet hij worden. De naam van de blok is Dublin Steps. Deze blok heb ik gekozen voor zijn naam. Dublin staat boven aan mijn lijstje van steden die ik graag wil bezoeken. Ik hoop dan ook dat ik in Dublin geweest ben voordat de quilt klaar is.

Zien jullie waar de blok op ligt. Het is een laptopkussen. Ik heb het van mijn zoon gekregen en ik vind het ideaal om op te naaien als je op de bank zit. I.p.v. van een beker koffie ligt er bij mij het schaartje en klosje garen in het gat. Ik zag dat ze bij Blokker in de aanbieding zijn voor € 9.99. Een echte aanrader.

vrijdag 26 maart 2010

twee affo's

Het is een paar dagen stil geweest op de blog, maar dat wil niet zeggen dat de handjes niet gewerkt hebben.
Op de quiltingbee bij Marion heb ik een blok genaaid. Maar wat krijg je als je zit te kletsen......juist ja, de blok is verkeerd in elkaar genaaid. Het werk van een ochtend naaien kan dus weer uitgehaald worden. Nou ja, een goede les voor de volgende keer. Gewoon het voorbeeld meenemen hoe dat hij moet worden.
De tops die klaar zijn om weggebracht te worden voor machinaal quilten zijn ook gestreken. Ook de achterkantstof is gestreken van deze quilt.
Hij hangt zolang over een kleerhanger zodat er geen kat of hond op kan gaan liggen en ik weer opnieuw moet gaan strijken (toch al niet mijn favoriete bezigheid).

Onderstaande quilt is bedoeld als tafelkleed. Ik vind het wel een zomerse uitstraling hebben. Net een bloemenwei met een beekje. Voor deze quilt moet ik nog een achterkant aan elkaar naaien. Dat zal een werkje worden voor in het weekend. De quilts gaan a.s. woensdag naar The Finished Quilt. Deze top ligt al een jaar of zo in de kast om te quilten, nu dus maar de knoop doorgehakt en wordt het ook machinewerk.


Na een paar dagen heerlijk lenteweer zijn we weer tot bankzitten veroordeeld. Maar dan kan ik wel lekker opschieten met het quilten van de vriendinnenquilt. Nog 1 rand en dan is die ook klaar. Daar hoeft dan alleen nog maar een bies langs en een tunnel aan de achterkant.
Dan komt er weer ruimte voor nieuwe projecten, mijn hoofd loopt over van ideeën.

Fijn quiltweekend.

maandag 22 maart 2010

mijn gewonnen prijs en voorjaar aan de muur

Zoals ik jullie beloofd heb hierbij een foto van de stofjes die ik gewonnen heb bij. Passen ze niet mooi bij de stofjes van het quiltje wat ernaast ligt?

Dit beginnetje van een quilt met het applecore/klokhuis (of op z'n Limburg appelkietsch) patroon. De patroontjes worden gemaakt met de stempel van Dotty - Tilburg. Maar ronde vormen zijn niet zo mijn ding, dus liggen de stofjes ergens in een mandje te "verstoffen". Ik zit te broeden om er iets anders van te maken. Hebben jullie dat ook? In bed liggen te denken aan quilts die je nog wilt gaan maken? Soms ben ik zo enthousiast over een idee dat ik weer klaarwakker ben, haha. Schaapjes tellen helpt dan ook niet meer, want dan zie ik steeds Shaun the sheep springen en die vind ik zo grappig.

Zaterdag ben ik bij de inlijsterij mijn geborduurde voorjaarshartje gaan ophalen. Het patroon komt uit the Cross stitcher. Een Engels borduurblad dat DS maandelijks voor me koopt op het station (het is niet zo makkelijk te verkrijgen).
Ik word helemaal vrolijk van de kleurtjes.

Ook heb ik zaterdagavond de laatste steekjes gemaakt aan de top met stofjes in zachte kleuren. Omdat er niemand in huis was om hem omhoog te houden, houden jullie de foto nog te goed. Ik heb lang getwijfeld of ik hem handmatig zou doorquilten, maar ik merk aan de vriendinnenquilt (die ik aan het doorquilten ben)dat het toch wel zwaar is voor mijn handen en schouders. Dus deze wordt machinaal doorgequilt bij Marion van The Finished Quilt . Ik heb daar al een paar keer een top laten doorquilten tot volle tevredenheid.

Happy quilting.
Pauline

vrijdag 19 maart 2010

Lente binnen én buiten en mijn Round Robin

Wat is het toch een lekker temperatuurtje, heerlijk. Ook al schijnt de zon niet, het voelt buiten toch lekker aan. Jammer dat ik op dit moment last van mijn rug heb, anders zou ik de tuin induiken. Nu ben ik alleen eventjes met de camera in de tuin gedoken.

Deze narcisjes zaten vorig jaar in een mandje dat we gekregen hadden. Na de bloei heb ik ze in een uithoek van de tuin gezet en pas gisteren zag ik dat ze volop bloeiden. (En mijn tuintje is echt niet zo groot,hoor). Er staat nog meer te bloeien, het longkruid natuurlijk, het speenkruid heeft knopjes, de sneeuwklokjes staan nog steeds te pronken en er komen zelfs krokussen op die nooit geplant heb (werk van de vogels?)
Maar binnen is het ook lente. Narcissen zijn voor mij de lentebodes, maar zoals elk jaar vergeet ik steeds weer hoe ze stinken. 's Ochtends gaan ze naar de woonkamer en als ik 's avonds op de bank zit, gaan ze op de eetkamertafel. Zien jullie het leuke quiltje waar de vaasjes op staan? Ik zal het later eens fotograferen en het verhaal daarachter vertellen.


Vandaag is er in onze stad een grote jaarmarkt, St. Joep. Er staan zo'n 500 kramen en het is altijd reuze gezellig. Je kan er echt van alles kopen, van Aardbeien (ja echt er stond een kraam met alleen maar Hollandse aardbeien) tot stoffen Zakdoeken. Natuurlijk heb ik vanmorgen even lekker rondgezworven, maar alleen wat viooltjes gekocht, die morgen in de bloempot gaan.

Op de blogs van Marion en Marianne hebben jullie hun Round Robins kunnen bewonderen. Vandaag is die van mij aan de beurt.
Het hart heb ik zelf gemaakt. Toen we het schema van deze RR hadden gemaakt, merkte ik op dat hij klaar moest zijn rond mijn 50e verjaardag. De oranje "pijlen" willen zeggen dat je ook op je 50e nog alle kanten op kan. De blokjes zijn 50 verschillende stofjes, van sommige vierkantjes heb ik driehoekjes moeten maken om aan de 50 te komen. Daar omheen heeft Marianne D. een rand gemaakt met 50 flying geese. Zij houdt erg van zonnebloemen. De tweede rand is gemaakt door Marianne G., ook dit zijn 50 verschillende stofjes. In de derde rand is niets van het thema 50 terug te vinden. Maar Marion heeft de quilt afgemaakt met een slinger met 50 verschillende blaadjes. Ik hang hem nog geregeld op en lees ook af en toe het boekje wat we toen bijhielden. Het is een quilt met dierbare herinneringen.

Vandaag bracht de post de gewonnen stofjes, hmmmm heerlijk. Maar daarover meer in de volgende blog.
fijne dag nog.

woensdag 17 maart 2010

St. Patricksday

Vandaag is het St. Patricksday. Een feestdag die door alle Ieren over de hele wereld gevierd wordt. Men kleedt zich in het groen, drinkt groen bier etc.
Al een tijdje ligt dit quiltje klaar om afgewerkt te worden. Ik heb achter het borduurwerk plakvliseline gestreken voor de stevigheid. Misschien is het vandaag de uitgelezen dag om van dit quiltje eindelijk een AFFO te maken. Zoveel werk is het ook niet meer. Tussenvullinkje zoeken en biesjes erlangs. Misschien een beetje doorquilten op de naaimachine.


Maar ik ben ook druk bezig met de rand van de Noorderwind-quilt en het quilten van de vriendinnenquilt. Als het einde in zicht is van een quilt, dan wil ik nogal eens te lang doorwerken, wat zich dan weer uit in een pijnlijke schouder.
En ja, wat vind je als je een klosje garen op de bank laat liggen? Juist ja, dit dus.


Er heeft zich iemand mee geamuseerd. Ze was al vertrokken toen ik het vond en keek vreselijk onschuldig toen ik haar erop aansprak. "Wie ik ..??? Maar vrouwtje zo iets doe IK toch niet? Het was Keno, echt waar!" Gelukkig kan ik het laatste garen van het klosje nog gebruiken. En dat was ook meteen een goede les om geen rommel te laten rondslingeren LOL.

Gisteren heb ik de quilts aan de muur verwisseld. Er hingen nog quilts in winter/herfstkleuren en nu de lente eindelijk in zicht is mogen er ook wat zachtere kleurtjes aan de muur.
De stofjes heb ik gekocht op de regiodag bij Kristel Salgerello, die toen een lezing en een workshop gaf. Later heb ik nog stofjes bij gekocht bijHandwerkzaak Marij


Toen ik dit bericht wilde plaatsen zag ik dat ik de give-away bij Wilma heb gewonnen. Wat ontzettend leuk, ik win eigenlijk nooit wat. Ik heb voor de stofjes in de rode kleur gekozen. Als ik ze ontvangen heb, zal ik een foto plaatsen.

zaterdag 13 maart 2010

klosjesdag

Nee, nee, ik heb me niet aangesloten bij de klosjesverslaafden, want ik heb al een klosjesquilt LOL.
Bijna 8 jaar geleden kreeg ik van mijn twee (oudere) zussen een klosjesquilt cadeau voor mijn 50e verjaardag. De quilt heet dan ook "zusje, nu ben je ook de klos". Het zijn 50 klosjes van verschillende stoffen. Voor de foto heb ik hem even op de designwand gehangen, in werkelijkheid hangt hij mooi recht.

Ik kreeg toen ook dit borduurwerkje erbij. Weer 50 klosjes in 50 verschillende kleuren borduurzijde, gemaakt door mijn zus Mariet.

Het heeft me wel veel moeite gekost om niet mee te doen aan het klosjesvirus. En nog steeds als ik de updates van de klosjes zie langskomen, jeuken mijn handen.
Maar gelukkig liggen er nog meer dan genoeg projecten waar ik mee bezig ben. Straks ga ik de flying geese-rand uitleggen om te kijken hoe hij het beste om de top genaaid kan worden. Donderdag heb ik de laatste geese genaaid, nu moeten de blokjes nog een rand worden.

Fijne dag nog.

woensdag 10 maart 2010

woensdagochtend quiltingbee

Elke twee weken hebben we op woensdagochtend quiltingbee. Iedere keer weer bij iemand anders thuis. Ik ben lid van 3 quiltingbee's. Eentje dus op woensdagochtend, eentje op maandagmiddag (ook 2-wekelijks) en 1x per maand in de quiltingwinkel Marij in Beek.



Vanmorgen waren we bij Mariet. We hebben gezellig gewerkt, gekletst en natuurlijk gesnoept. Op de foto zien jullie Marion lekker smikkelen aan een Limburgse lekkernij, de knapkoek.

De meeste van ons waren bezig met ons gezamenlijk project. We werken met dezelfde vijf stoffen (er mogen ook nog andere bij gebruikt worden), maar ieder heeft een ander patroon uitgezocht. In tegenstelling van de "vriendinnenquilt", waar ieder hetzelfde patroon gebruikt (soms wel andere maten), maar met eigen scraps.


Jaren geleden heeft Mariet uit het boek van Dear Jane alle patronen omgezet naar een borduurpatroon. De foto is wel niet zo goed gelukt, maar zo krijgen jullie wel een indruk van het immense werk dat er verzet is.


Ik heb vlijtig doorgewerkt aan de flying geese rand en hoef er nog maar 12. Ik mag van mezelf niet eerder aan wat nieuws beginnen tot de rand klaar is. En dat is moeilijk, want deze stofjes liggen te wachten om tot een quilt verwerkt te worden. Het is op de foto niet goed te zien, maar er komt een effen turkooisblauwe stof bij.
Het patroon is ook niet zo duidelijk uitgeprint, de inkt zal wel bijna op zijn.




Fijne dag nog,
Pauline

zondag 7 maart 2010

zondag - strijkdag??

Eigenlijk is het veel te mooi weer om binnen te zitten, maar ik heb vanochtend al een lange(re) wandeling met de honden gemaakt. Dus heb ik vanmiddag de top van een quilt gestreken. Dit vind ik geen leuk werkje, want strijken is echt geen hobby van me.
Gistermiddag heb ik de laatste flying geese voor de rand geknipt. Er zijn 49 geeses genaaid en de rest is een werkje voor op een bee. In het geheel komen er 84 flying geese aan de rand en dan nog iets in de vier hoeken. Daar zit ik nog op te broeden.
Omdat gistermiddag mijn quiltende zus Mariet op bezoek was, hebben we er mini-bee van gemaakt. Zij had lapjes voor de Engelse methode bij zich en wilde de lijmpen uitproberen. Die werkt dus supersnel, echt een aanrader voor hexjes. Zij heeft nu mijn lijmpen mee naar huis en ik koop a.s. donderdag op de quiltingbee bij Marij in Beek een nieuwe mee voor mezelf. En onder het kletsen door heb ik dus de laatste 35 flying geese geknipt.


Ook op borduurgebied heb ik niet stil gezeten. Ik heb het kleine paasborduurtje gemaakt waarvan ik het patroon vorige week in Zwolle heb gekocht. Het was erg leuk om te doen en lekker snel. Zien jullie de leuke charm van een paashaasje?
Het lijstje heb ik eens in de Kringloopwinkel gekocht en is wissel het borduurtje per seizoen. Het leuke is dat je aan de haakjes nog wat bijpassende frutsels kunt hangen.

Fijne zondag nog.

vrijdag 5 maart 2010

beetje dom

Dat krijg ervan als je iets vlug wilt doen.......dan plaats je de verkeerde foto bij een berichtje.
Hierbij alsnog de foto van de schaartjes.



@Marion...zo eng was het niet om in Japan iets te bestellen. Yuko schrijft in het Engels en Jeannet heeft het ons voorgedaan.

de post is geweest

Een tijdje geleden stond er bij Jeannet een foto met hele leuke schaartjes uit Japan. Ik werd er meteen verliefd op en heb de stoute schoenen aangetrokken en de schaartjes ook besteld. Vanmorgen zag ik de postbode aan de overkant lopen en dacht dat hij al bij geweest was (normaal doet hij ook eerst onze kant van de straat) en was teleurgesteld. Maar even later een plof op de deurmat en daar lag een enveloppe uit Japan.
De schaartjes zijn zooooo leuk en knippen ook goed. Ik denk niet dat ze geschikt zijn om stof te knippen, maar voor draadjes zijn ze ideaal. En ja, het oog wil ook wat, of niet?


Hoe vinden jullie dit patchwork-paasei van Jim Shore? Ik vond het zo leuk en heb mezelf maar getrakteerd. Moet ook kunnen af en toe, toch? Ik heb meerdere beeldjes van hem o.a. een kat en een hond.


Ik heb vandaag een tijdje gezocht naar het hoe-en-wat om een link te plaatsen. Heeft iemand van de lezers een tip voor mij.

Fijne dag nog.

donderdag 4 maart 2010

waar ben ik mee bezig?

Tja, waar ben ik op het dit moment mee bezig??
Op het ogenblik ben ik de vriendinnenquilt aan het quilten. Hij heet "vriendinnenquilt" omdat we met 5 bee-vriendinnen dezelfde quilt maken, maar wel ieder met lapjes uit eigen voorraad. Ook hebben we onderling 1 lapje aan elke vriendin gegeven die dat stofje in haar eigen quilt verwerkt heeft. Hieronder zien jullie er een klein stukje van. Ik moet nog ongeveer een kwart quilten en een stuk van de rand. Ik begin hem een beetje moe te worden en wil graag aan wat nieuws beginnen. Maar van mezelf moet ik eerst deze quilt afmaken (ben benieuwd hoelang ik dit volhoud).


Omdat borduren ook iets is wat ik graag doe, ook een foto van mijn laatste borduurwerkje. Het is een gratis patroon van internet. Ik ben dol op ezels en deze Franse mevrouw zet geregeld een nieuw patroon op haar site. Vandaag ben ik begonnen aan een ezel voor St. Patrick-day. Twee liefdes bij elkaar....ezels en Ierland.


Vanmiddag zijn we met een groep dames van de quiltingbee's van Handwerkzaak Marij naar het Museum van de Vrouw in Echt geweest (www.museumvoordevrouw.nl). Dit museum toon een belangrijke collectie volkskundige voorwerpen, die een helder licht werpt op de geschiedenis van de vrouw (aldus hun folder). Mocht je eens in de buurt zijn, dan is het een echte aanrader. Ze hebben wisselende tentoonstelling. Momenteel is het thema dood en bijbehorende rituelen en kleding. Ondanks het thema helemaal geen "zware" tentoonstelling.
Jammer genoeg ben ik vergeten foto's te maken.

maandag 1 maart 2010

Handwerkbeurs Zwolle

Gisteren samen met mijn zus naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Een hele onderneming vanuit Limburg, maar wel de moeite waard. Dit keer heb ik niet naar quiltstoffen gekeken, maar meer naar alles op borduurgebied. Ik heb een paar mooie lapjes borduurlinnen gekocht. Het blauwe borduurstof is voor een sneeuwmannenborduurwerk waarvan ik het patroon al enkele jaren heb, maar nooit de goede stof voor vond.
Omdat ik de hexagonnen weer "herondekt" heb, heb ik de lijmpen van Sewline gekocht. Bij Petra Prins hebben ze gedemonstreerd hoe je de pen moet gebruiken en dat is inderdaad heel makkelijk werken. Ze hadden alle pennen uitverkocht, maar gelukkig heb ik nog eentje kunnen kopen bij Quiltpalace. En dat was de allerlaatste pen op de beurs.
Verder nog wat hebbedingetjes en kleine cadeautjes.



We kwamen ook nog goede bekenden tegen die met een stand op de beurs stonden. Het waren Marij (herself) van Handwerkzaak Marij samen met Brigitta. Ze staan voor een hele leuke quilt met fruitstoffen. Het lijkt net alsof je bij de groentekraam staat.



Als je al zo'n lange treinreis maakt neem je ook wat te naaien mee. We hadden allebei hexagonnen mee. Mijn werkje is al jaren oud, het zijn nog Roberta Horton stofjes. Het zijn vrij kleine hexagonnetjes en eigenlijk was het werkje al klaar (tafellopertje), maar omdat er nog veel stof over was wilde ik het groter maken en toen is het ergens achter in de kast belandt. Maar het blijft leuk om te doen en ik heb er weer zin in.


Thuis gekomen merkten we dat we de hele storm die over Zuid-Limburg getrokken was gemist hadden. Gelukkig was de enige schade wat omgewaaide potten en frutsels in de tuin. Alle pannen lagen nog op het dak, dat was twee straten verder niet het geval.